SolarCity загатнаха нов дизайн на соларни панели за дома

12 Април 2017 г.

SolarCity загатнаха нов дизайн на соларни панели за дома
Една от най-големите компании за слънчева енергия SolarCity представи визуализация на новия дизайн при продуктите предназначени за дома. Компанията на Илън Мъск съвместно с партньорите им от Panasonic, разработват соларни панели със много по-нисък профил и гладка повърхност на тялото. Мощността на панелите ще бъде 325W, като към момента други подробности за характеристиките не се посочват. Вероятно ще са близки до тези на текущите модели на компанията (21,76% ефективност на колектора и 25 годишна гаранция).

Въпреки многото предимства на слънчевите системи за дома, продуктите предлагани на пазара в момента имат един общ недостатък – не изглеждат естетически добре върху покривите на сградите. Чрез новия дизайн на системите обаче, този минус е на път да бъде елиминиран.

Слънчевите инсталации заемат все по-голям процент от глобалното производство на електроенергия. С оглед на последиците от глобалното затопляне и изчерпването на течните и твърди горива, производството на зелена енергия ще се разраства. За 1 час слънцето осигурява на платетата същото количество енергия, колкото човечеството произвежда за 1 година чрез всички конвенционални методи. Това чертае нови хоризонти и дава възможност за едно по-светло бъдеще, в което хората ще са по-малко енергозависими, а последиците от изгарянето на горива ще бъде минимизирано.
« всички новини