Bitcoin отопление

14 Февруари 2018 г.

Bitcoin отопление
Извличането на топлина от изчислителни машини е популярна практика в САЩ. При проектирането на офис сгради, сървърните помещения биват разположени така че топлината генерирана от компютрите да се извлича и интегрира към отоплителната система.

В последните време с бума на криптовалутите подобна практика се наблюдава и в България, макар мащабите да са много по-малки от американския модел. Как всъщност се осъществява bitcoin отоплението? При обработката на алгоритмични задачи и процеси, изчислителните машини увеличават наторването върху върху процесорите, рам паметта, графичните карти. Повишеното натоварване в работата на хардуера е свързано и с значително по-високо количество на отделената от него топлина, и консумация на електроенергия. При разплащане с криптовалута, самата трансакция се осъществява чрез трансфер на информация през компютрите посредници. Заедно със специфичния хардуер, „копачките“ са снабдени и с софтуер за обработка на плащанията.

В северните георгафски райони като Сибир например, отоплителния сезон е с продължителност от 9 месеца. Там  много от местните жители са прибегнали към този нетрадиционен метод за затопляне на домовете си.  

За да започне една такава отоплителна система да генерира приходи към семейния бюджет обаче, не е достатъчно да закупите скъпа компютърна техника. За да започнете да отчитате приходи до голяма степен трябва да имате умения на борсов служител. 

Ако търсите ефективен начин за отопление на вашия дом, офис, производствена сграда, но предпочитате да инвестирате средства в енергоспестяващи уреди, вместо в „крипто копачки“ то ние от Термал Инженеринг може можем да ви бъдем изключително полезни в избора на подходяща техника. Разгледайте реализираните от нас проекти и електроуредите, които предлагаме.
« всички новини