ТЕРМАЛ Инженеринг изгради и успешно въведе в експлоатация всички ОВК инсталации в емблематичния за Бургас хотел „България”

18 Септември 2020 г.

ТЕРМАЛ Инженеринг изгради и успешно въведе в експлоатация всички ОВК инсталации в емблематичния за Бургас хотел 
„България”
След изготвяне на подробен работен проект от „ТЕРМАЛ Инженеринг” и направената реконструкция и преустройство беше обособено ново котелно помещение, отговарящо на всички норми за пожарна безопасност, с кондензационни газови котли на немската фирма WOLF. В плувния басейн, СПА зоната и съблекалните към тях се разработи водно подово лъчисто отопление. Изгради се вентилационна инсталация с влагоуловителна система. За фитнес залата се предвиди въздушно отопление, съчетано със системата за приточна вентилация.

В ниското тяло на хотел «България» климатизацията се осъществява с вентитилаторни конвектори и касети за скрит таванен и крайстенен монтаж,  канални високонапорни климатици, термопомпени сплит системи на директно изпарение, всички те са марка Carrier, съчетани с приточната вентилация. Новите приточно-смукателни вентилационни системи са оразмерени в съответствие с нормите за всеки тип помещениe и отговарят на съвременните изисквания. Монтираните вентилационните камери са с двустепенна термодинамична рекуперация, оползотворяваща до 100% от отпадната топлина/студ. За цялата обществена част се предвиди климатизация от самостоятелен термопомпен агрегат с въздушно охлаждане.

Отоплението и климатизацията на хотелската част е решено с централна тритръбна VRV/VRF/ система на директно изпарение от ТOSHIBA. Вътрешните тела са на директно изпарение за вграден монтаж в зоната на прозорците на осъвременените и модернизирани хотелските стаи.
 
 
 
« всички новини