Презентация на най-новите технологии в климатичната техника на Samsung в центъра за обучение на „Термал инженеринг”

29 Октомври 2020 г.

Презентация на най-новите технологии в климатичната техника на Samsung в центъра за обучение на „Термал инженеринг”
Екипът на Samsung представи гамата от интелигентни решения и системи за създаване на микроклимат в помещенията. Сред тях са битовите и професионални сплит системи, термопомпените решения въздух-вода до 16кВт (битови) и над 16кВт, в комбинация с хидромодули, VRF и чилърни системи, рекуператори и машини на 100% пресен въздух. Специално внимание се обърна на шедьовъра Samsung 360 Cassette – първата кръгла таванна касета в света, която освен изключително функционална и надеждна, позволява персонализация на панела, пасвайки идеално на интериора и създавайки съвършена естетика в помещенията. Кръглата касета е налична на пазара и като вентилаторен конвектор за системи, работещи на вода.

Другият акцент акцент в презентацията беше Wind-Free решенията, които технологичният гигант предлага на пазара. Според ASHRAE (The American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers), ако скоростта на въздушния поток в едно помещение е под 0,15м/сек, въздуха в него се счита за неподвижен. Това е резултатът, който постига Samsung Wind-Free – охлаждане, съчетано с пълен комфорт за хората. Продуктовата гама Wind-Free съоръжения включва тела за високостенен монтаж, енопътни „slim“ таванни касети, четирипътни 600х600мм и 840х840мм таванни касети. На пазара вече са налични и новите таванни касети, тип водни конвектори, с "Wind-Free" функция.

Интересен бе акцентът в сервизната част на обучението за настройка и пуск в експлоатация на VRF системи, както и работа със сeрвизния софтуер на Samsung.

Екипът на SEACE обърна внимание и на многобройните успешно реализирани и ефективно експлоатирани референтни обекти на територията на България, както и по света.

Срещата е резултат от сътрудничеството между „Термал инженеринг” и Samsung Electronics - официален представител на климатична техника за България.
« всички новини